Bagaimana Urutan Anti Stress My Rehab Spa dapat Mengurangkan Stress, Tekanan Perasaan bagi Golongan Wanita

Tertekan?

Sama ada kita berpindah ke rumah baru atau bertukar pekerjaan, penat scroll Instagram dan facebook rakan-rakan lama yang ‘trigger’ tekanan dalam diri, kita semua merasakannya. 

Masalahnya bukanlah hari tekanan yang sesekali; ia adalah tekanan harian. Walaupun kita tidak menganggap stres terlalu berbahaya, kesannya boleh membahayakan pada tubuh dan minda. Tekanan boleh menyebabkan:

  • Sakit kepala
  • Keletihan
  • Masalah Tidur
  • Keresahan
  • Ketidakupayaan untuk memberi tumpuan
  • Kemurungan dan kegelisahan

Terapi urut adalah kaedah terbukti berkesan mengurangkan tekanan emosi yang dihadapi.

Menurut kajian oleh American Massage Therapy Association, rakyat Amerika yang menerima urutan badan semakin meningkat. Pada tahun 2006, 1 dari 6 orang Amerika mengunjungi ahli terapi urut. Jumlah itu pasti meningkat apabila lebih banyak orang Amerika mencari solusi bagi masalah tekanan emosi yang mereka hadapi.

Tetapi bagaimana terapi urut sebenarnya dapat menghilangkan tekanan emosi, stress?

Terapi urut menghilangkan tekanan melalui beberapa cara. Selain dari urutan itu sendiri, persekitaran yang nyaman dan santai, bau aromaterapi dan tangan penyembuh pengamal yang bersemangat juga mempengaruhi kesembuhan pelanggan yang mengalami tekanan atau depresi.

Secara amnya, persekitaran terapi urutan dibuat untuk mendorong rasa tenang dan relaks. Pencahayaan rendah yang dipasangkan dengan muzik yang tenang dan lembut yang selesa membolehkan anda memutuskan hubungan dari dunia luar, dan elektronik anda, sehingga anda dapat bersantai dan benar-benar fokus pada masa kini.

Selain persekitaran yang menenangkan, My Rehab Spa juga menawarkan urutan anti-stress yang membantu anda untuk:

Tenang

– Menenangkan fikiran yang terlalu aktif

– Memberi kesan euforia

– Mempunyai manfaat anti-kemurungan, kesan anti-radang.

Kemudian teknik urutan anti-stress itu sendiri membantu anda relaks dan tenang tanpa resah gelisah dengan masalah yang dihadapi. Terapi urut telah terbukti:

Kurangkan tahap hormon stres (cortisol) anda sebanyak 30 peratus

– Tingkatkan kadar serotonin dan dopamin sebanyak 28 dan 21 peratus (hormon gembira dan positif)

Bersama dengan mengimbangi semula hormon anda, terapi urut dapat mengurangkan ketegangan otot terutama di bahagian bahu, leher dan kepala.

Apabila anda tertekan, otot anda menjadi kencang/ tegang sebagai tindak balas, dan ketika tekanan berakhir, otot anda secara amnya mengendur.

Tetapi jika anda sentiasa tertekan, kemungkinan otot anda boleh sedikit tegang secara kekal. Sekiranya ia berlanjutan, anda mungkin mengalami sakit sendi, sakit kepala, dan sakit leher, kecuali jika masalah itu diselesaikan.

 

Melalui tangan ahli terapi urutan anti-stress kami, kumpulan otot yang ketat dan sakit, seperti bahu, dilonggarkan dan untuk relaks. Sama ada ahli terapi urut menggosok, menguli, meregangkan atau memberi tekanan, matlamat kami adalah untuk merehatkan kumpulan otot anda!

Kita semua menjalani kehidupan yang sibuk dalam dunia yang semakin sibuk dan tertekan. Tetapi tidak boleh menjejaskan kesihatan fizikal dan mental.

Berhenti menderita dan mula mencari penyelesaian yang santai. Kunjungi My Rehab Spa, jadikan urutan anti-stress dan urutan lain menenangkan anda dan biarkan kami melegakan tekanan perasaan yang anda hadapi.

Jika anda Wanita yang berada di sekitar Bukit Sentosa, Rawang Selangor, mengalami tekanan kerja atau tekanan keluarga atau tekanan perasaan yang sukar diceritakan pada orang lain, ayuh cuba dapatkan urutan anti-stress di My Rehab Spa, whatsapp 012 968 9707. Insya Allah anda berpuas hati dan menjadikan urutan ini berkala untuk mengekalkan kesihatan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *